9 Haziran 2014 Pazartesi

Varna'da Kuzeydoğu Bulgaristan ve Türk Folklor Festivali

 



Sabahattin Ali Halk Kültür Evi tarafından ve Bulgaristan Türkleri ve Adım Adım Türkiye proje çerçevesinde düzenlenen Kuzeydoğu Bulgaristan ve Türk Folklor Festivali 07 Haziran 2014 (Cumartesi) Varna Festival Sarayı Avrupa Salonu’nda gerçekleşti.

Program TİKİD GÜNEŞ tarafından hazırlanan 2011-2013 proje tanıtım filmi ve Çanakkale tanıtım filmi ile başladı. Festivale Varna, Rusçuk, Razgrat, Şumnu, Silistre, Dobriç, Eski Cuma ve Burgaz illerinin değişik köy ve şehirlerinden folklor grupları katıldı. Bu çapta bir Türk folklor festivali Varna’da ilk defa düzenlenmiştir.

Misafirler arasında T. C. Burgaz Konsolosu Sayın Niyazi Evren AKYOL, muavin konsolos Sayın İlker Erdoğan ve Türk derneklerin başkanları vardı – Varna Sabahattin Ali Halk Kültür Evi Başkanı Rüstem Aziz, Rusçuk Güneş Derneği Başkanı Gönül Mehmedova, Razgrat Cem Derneği Başkanı Veysel Bayram, Burgaz Recep Küpçü Türk Kültür Merkezi Başkanı Mücella Bilal, Dobriç Dobruca Türk Kültür Derneği Gürsel Kırnak, Şumnu Biz Derneği Başkanı Menent Şükriyeva, Sofya Kültürel Etkileşim Derneği Başkanı İsmail Köseömer, Yablanovo Koç Derneği Başkanı Cemal Çoban, Dulovo Tunahan Derneği Başkanı Güner Hakı.

Yarışmacıların arasında Rusçuk, TİKİD GÜNEŞ temsilcisi Ece Sezgin Ahmet de vardı. Bağlama ile çalıp Çemberimde gül oya ile Beyaz giyme söz olur türkülerini söyledi. Juri ’’Günümüzde çok az kişi hem bağlama çalıp, hem türkü söyler. Hele de bunu yapan kadınlar çok, çok azdır’’ diyerek Ece’yi solo kategorisinde 3. seçti. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz!

08 Haziran 2014, Rusçuk
Gönül Mehmedova – TİKİD GÜNEŞ Başkanı

Hiç yorum yok:
Write yorum