5 Haziran 2016 Pazar

Kırcaali'nin Borovets Mahallesinde mescid açıldı

 



Kırcaali Müftülüğü, Başmüftü Dr.Mustafa Hacı' nın teşrifleri ile Borovet Semtinde mescid açılışı gerçekleştirdi.
Programa evsahibi Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed ile birlikte Haskovo Müftüsü Basri Eminefendi de iştirak etti. Mescid açılışına Kırcaali Müftülük personelinin tamamı katıldı.
Müftü Yardimcıları Erhan Receb ve Nasuf Nasuf, Mestanlı İlahiyat Lisesi Müdür Yardımcısı Halük Yıldız,İrşad Bölümü Başkanı Sezer Hasanov, Kırcaali Camii Dernek Başkanı Abdullah Şevki' nin yanı sıra Kırcaali, Yeni Pazar /Çernoocene/, Tuzluk, Hayranlar ve Sürmenler Camileri İmam hatipleri de iştirak etti.
Mescid yönetimini temsilen Erhan Mehmed selamla konuşmasında " Dinimizi Kırcaali Müftülüğümüzün katkıları, Kur'an Kursları ve sohbet programları çerçevesinde ve Kur'an ve Hadis ekseninde öğrenmek, bilgiletimizi geliştirmek istiyoruz" dedi, Kırcaali Müftülüğüne Maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kırcaali müftüsü Beyhan Mehmed 'Borovetçte yaşayan duyarlı kardeşlerimizin mescid ihtiyaçlarına lakayıt kalamazdık" imkan çerçevesinde elimizi uzattık, yardımcı olmaya çalıştık çok şükür güzel bir mescid yapıldı, özellikle mescid yönetimini fedakarlıklarından dolayı kutlarım' dedi ve süreci anlattı.
Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, mescid açılışından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Caminin dinimizdeki yeri ile ilgili bilgi verdi, kulluk vazifesimiz konusunu işledi sonunda hayırlı olsun takva üzerine inşa edilmiş bir mescid olsun içerikli dua etti.







Hiç yorum yok:
Write yorum