20 Temmuz 2016 Çarşamba

Sakarya Rumeli Balkan Derneğinden Darbeye Kınama

 

Türkiye’de 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan darbe girişimine yönelik kınamalar devam ediyor. Konuyla ilgili Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Ahmet Bayraktar bir kınama mesajı yayınladı. 

Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar, kalkışma girişiminin bastırılmış olmasının Türkiye’de halkın demokrasiye bağlılığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Bayraktar, açıklamasında şunlara yer verdi: “Demokrasiye karşı girişilen bu kalkışmaya, hükümet, muhalefet, sivil toplum ve toplumun geniş kesimleri tarafından büyük bir direnç ile tepki gösterilmiştir. Bu durum, Türkiye'de halkın demokrasiye olan bağlılığını ortaya koyması açısından umut vericidir. Türk Milleti ve Devleti, karanlık odakların kirli planlarından birisini daha kararlı duruşu, birlik ve beraberliği ile elinin tersi ile bir kenara iterek Türkiye'yi daha önce yaşanmış karanlık dehlizlere sokulmaktan kurtardı. Bu kalkışma esnasında şehid olan resmi ve sivil vatandaşlarımızın mekanları Cennet, ruhları şad olsun. 
Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Bu darbe girişimi karşısında direnen hükümetimizi, muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm halkımızı kutluyor, bir daha bu tür girişimlerin hiçbir zaman yaşanmamasını diliyoruz.”  

Hiç yorum yok:
Write yorum